fbpx

Τεράσα: Το προφίλ της αντιπάλου του Απόλλωνα Σμύρνης στον διπλό τελικό του Challenger Cup

Τεράσα: Το προφίλ της αντιπάλου του Απόλλωνα Σμύρνης στον διπλό τελικό του Challenger Cup

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει γράψει, ήδη, ιστορία με την παρθενική πρόκρισή του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον στοχεύει, ενάντια σε μια ποιοτική ομάδα, στο επόμενο… βήμα, που δεν είναι άλλο από την κούπα.

Αντίπαλος της αμφίβιας “ελαφράς ταξιαρχίας” στον διπλό τελικό του νεοσύστατου Challenger Cup, στις 19/4 στο Σεράφειο και στις 29/4 στην Ισπανία, είναι η Τεράσα, της οποίας το προφίλ σας παρουσιάζουμε:

Η Τεράσα ιδρύθηκε στην ομώνυμη πόλη της Καταλονίας το 1932 ως σύλλογος που καλλιεργούσε τότε αποκλειστικά τμήματα πόλο και κολύμβησης (αργότερα απέκτησε και άλλα τμήματα), διαθέτοντας εγκαταστάσεις 45.000 τ.μ. μέτρων στην Ολυμπιακή περιοχή της πόλης και 14.000 τ.μ. στην περιοχή Pla de Bon Aire.

Περισσότερο διακεκριμένη διεθνώς είναι η γυναικεία ομάδα του συλλόγου, ενώ η ανδρική δεν έχει ευρωπαϊκό τίτλο. Πρόκειται για μία κλασική ισπανική ομάδα, η οποία την τρέχουσα σεζόν βρίσκεται στην 3η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από Σαμπαντέλ και Μπαρτσελονέτα, με έως τώρα απολογισμό 12 νίκες και 5 ήττες (204-172 τα γκολ). Με την -επίσης ισπανική- Τενερίφη (την οποία αντιμετώπισε και απέκλεισε ο Απόλλων στους ημιτελικούς) η Τεράσα μετρά μία νίκη εντός έδρας με 10-7 τον περασμένο Νοέμβριο και μια ήττα με 17-16 στα πέναλτι (10-10 ο κανονικός αγώνας) τον περασμένο Φεβρουάριο εκτός.

Στην Ευρώπη, ξεκίνησε, όπως και ο Απόλλων, από τον 1ο προκριματικό γύρο του Euro Cup μετέχοντας σε όμιλο έξι ομάδων που έγινε στο Κραν της Σλοβενίας. Ο απολογισμός της εκεί ήταν μία νίκη επί της Τρίγκλαβ Κραν με σκορ 14-3 (την είχε αντιμετωπίσει και ο Απόλλων στον 1ο γύρο του Challenger νικώντας τη με 21-6) και τέσσερις ήττες από τις Στρασμπούρ (14-11), Χόνβεντ (11-7), Τέλιμαρ Παλέρμο (18-15) και Βάλις (11-10).

Συνέχισε στο Challenger Cup, φιλοξενώντας προκριματικό όμιλο τριών ομάδων. Στην έδρα της νίκησε με 16-12 την Ολλανδική Χετ Ραβέιν και με 12-4 την Άσα Τελ Αβίβ. Στα προημιτελικά σημείωσε δύο νίκες επί της Λούντβισμπουργκ (την είχε νικήσει με 11-10 ο Απόλλων στην πρεμιέρα του στο Challenger) με 16-7 στη Γερμανία και με 15-12 στο δεύτερο ματς στην Ισπανία. Στα Ημιτελικά αντιμετώπισε την  ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης, νικώντας με 15-12 στην Ισπανία και με 10-8 την περασμένη Τετάρτη στην Τουρκία.

Προπονητής της είναι ο Κομπάτσο Ντίντατς και αστέρια στο ρόστερ οι Ισπανοί Φλόρες Φερνάντεζ και Αλαρκόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο