fbpx

Δεληγιάννης: «Αξίζει στα παιδιά να απολαύσουν τους τελικούς και να ζητήσουν κάτι παραπάνω» (vid)

Δεληγιάννης: «Αξίζει στα παιδιά να απολαύσουν τους τελικούς και να ζητήσουν κάτι παραπάνω» (vid)

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι στον διπλό τελικό του ευρωπαϊκού Challenger Cup πόλο Ανδρών, σε μια ιστορική συγκυρία για τον σύλλογο και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην ισπανική Τεράσα. Το τεράστιο αυτό επίτευγμα σίγουρα φέρει την υπογραφή του Νίκου Δεληγιάννη.

Όταν πριν από 2,5 χρόνια ο Γιώργος Αφρουδάκης αποφάσιζε να του αναθέσει τα ηνία πίστευε μεταξύ άλλων στη νοοτροπία πρωταθλητή που ακολουθούσε τον επί σειρά ετών συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα. Και τη νοοτροπία αυτή του νικητή ο Νίκος Δεληγιάννης έχει καταφέρει να την περάσει στο πολύ νεανικό (κατά κύριο λόγο) ρόστερ της ομάδας και να δημιουργήσει ένα ποιοτικό σύνολο, που κάθε φορά που μπαίνει στο νερό έχει ως μοναδικό στόχο το θετικό αποτέλεσμα και τη διάκριση.

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο κατάμεστο Σεράφειο έγραψε ιστορία, προσφέροντας με την θριαμβευτική νίκη της (18-8) επί της Τενερίφης και την πρόκρισή της στους Τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης σε όλους τους Απολλωνιστές.

Ήταν μια βραδιά τεράστιας σημασίας για τον Σύλλογο και όπως είπε ο Νίκος Δεληγιάννης «θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων μας». Ο κόουτς των «κυανόλευκων», μιλώντας στην κάμερα του apollonwaterpolo μετά το τέλος του Ημιτελικού, αποθέωσε τους παίκτες του, όπως και τον κόσμο του Απόλλωνα, τονίζοντας ότι όταν ζήτησε από τον Γιώργο Αφρουδάκη «να φύγουμε από το Γουδή και να έρθουμε να παίξουμε εδώ ονειρευόμουν κάτι τέτοιο. Η ατμόσφαιρα και σήμερα ήταν καταπληκτική. Το Σεράφειο είναι έδρα πραγματική και, πλέον, όποιος παίζει εδώ καταλαβαίνει ότι έχει δύσκολη αποστολή».

Χαρακτήρισε τυχερό τον εαυτό που αρχικά θήτευσε προπονητικά δίπλα στον Χάρη Παυλίδη σε πολύ υψηλό επίπεδο και ακολούθως που «ο Γιώργος (σ.σ. Αφρουδάκης) μου εμπιστεύτηκε την ομάδα για να την πάμε ακόμη ψηλότερα», συμπληρώνοντας πως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων πίσω από τα… φώτα. Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση για το ότι από την αρχή του Challenger Cup η Τεράσα έχει χαρακτηριστεί ως το φαβορί, ο Νίκος Δεληγιάννης αποδέχτηκε αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά πρόσθεσε με νόημα πως «θα μελετήσουμε και θα βάλουμε τα δυνατά μας», έχοντας αναφέρει σε προηγούμενη αποστροφή του λόγου του πως «αξίζει στα παιδιά να απολαύσουν τους Τελικούς και να ζητήσουν και κάτι παραπάνω».

Δείτε τον και ακούστε τον στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο