fbpx

Βασίλισσα της Ευρώπης η Προ Ρέκο: Έγραψε ιστορία με τρίτο σερί τίτλο στο Champions League και 11ο συνολικά (vid)

Βασίλισσα της Ευρώπης η Προ Ρέκο: Έγραψε ιστορία με τρίτο σερί τίτλο στο Champions League και 11ο συνολικά (vid)

Είναι αχτύπητη, άπιαστη, εντυπωσιακή, μακράν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Η θρυλική Προ Ρέκο απέδειξε για άλλη μια φορά την απόλυτη κυριαρχία της, με τον πιο εμφατικό τρόπο, στον τελικό του Champions League στο Βελιγράδι, το Σάββατο (3/6) το βράδυ και παράλληλα έγραψε ιστορία.

Η φοβερή και τρομερή ιταλική αρμάδα επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με 14-11 επί της οικοδέσποινας του Final-8 σερβικής Νόβι Μπέογκραντ, των Βλαχόπουλου και Σκουμπάκη και έφτασε στην τρίτη διαδοχική κατάκτηση του μεγάλου ευρωπαϊκού τροπαίου, -ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μλάντοστ, η οποία κατέκτησε τρία διαδοχικά τρόπαια από το 1967 μέχρι το 1970- και 11η συνολικά, παραμένοντας στον θρόνο της βασίλισσας – πρωταθλήτριας της Ευρώπης.

Από την αρχή του αγώνα η Ρέκο κυριάρχησε μέσα από την άμυνά τους και με το δίδυμο των Ντι Φούλβιο και Ζάλανκι να ξεχωρίζουν επιθετικά και να πετυχαίνουν από 4 γκολ και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τις απονομές των μεταλλίων στους πρωταθλητές Ευρώπης έκανε ο Αντιπρόεδρος της LEN και Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος.

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ – ΠΡΟ ΡΕΚΟ 11-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 4-5, 4-4, 2-1.

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ (Ζίφκο Γκότσιτς): Φιλίποβιτς, Στρ. Ράσοβιτς 3, Μαρτίνοβιτς, Γρανάδος 5, Βούτσινιτς, Πιέτλοβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 1, Πέρκοβιτς, Βλαχόπουλος 1, Σκουμπάκης, Β. Ράσοβιτς, Φερνάντες.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 4, Ζαλάνκι 4, Κανέλα, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκε, Ίβοβιτς 3, Βελότο 1, Λόντσαρ, Χάλοκ 1, Νέγκρι.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

MVP του Final-8 αναδείχθηκε o Άλβαρο Γρανάδος της Νόβι Μπέογκραντ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Νόβι Μπέογκραντ – Προ Ρέκο 11-14 | HIGHLIGHTS”,”description”:”Οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wNi8wMy8yMS8wMV8zOV82NDdiYWEzMzkyMmM5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M25S”,”uploadDate”:”2023-06-03T21:05:37.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-ct3bblkp0ehd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο