fbpx

Final-8 Champions League: Ο κορυφαίος Σέρβος ρεπόρτερ του αθλήματος Ντέγιαν Στέφοβιτς αναλύει για το apexsports.gr

Final-8 Champions League: Ο κορυφαίος Σέρβος ρεπόρτερ του αθλήματος Ντέγιαν Στέφοβιτς αναλύει  για το apexsports.gr

Έχει διατελέσει διευθυντής της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας της Σερβίας “Sportski Zurnal”, αλλά και εκπρόσωπος Τύπου της σερβικής ομοσπονδίας πόλο, της κορυφαίας σχολής του αθλήματος στον κόσμο με ολυμπιακά, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια σε εθνικό επίπεδο και με πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια σε διασυλλογικό.

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος, που εργάζεται και στην ιστοσελίδα “Sport Klub”, με την τεράστια εμπειρία και γνώση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο Ντέγιαν Στέφοβιτς, μας κάνει την τιμή να αρθρογραφήσει και να δώσει τις εκτιμήσεις του και τα προγνωστικά του στο apexsports.gr για το Final-8 του Champions League που γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βελιγράδι.

Η μετάφραση από τα σερβικά στα ελληνικά έγινε από την κόρη του Ντέγιαν, την Αλεξάνδρα Στέφοβιτς, που έχει σπουδάσει ελληνική φιλολογία:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις επόμενες μέρες στο Βελιγράδι, θα χτυπάει η καρδιά της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και του αθλητισμού. Οι οκτώ καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες θα παλέψουν για το τρόπαιο του Champions League, η καθεμία με τις δικές της φιλοδοξίες και προσδοκίες.

Μια γκαλερί σπουδαίων προπονητών θα είναι παρούσα. Ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, προπονητής του Ολυμπιακού, οδήγησε την Παρτιζάν και την Προ Ρέκο στη νίκη δύο φορές, ο Ζολτ Βάργκα με τη Φερεντσβάρος, ο Σάντρο Σούκνο με την Προ Ρέκο και ο Βιέκο Κομπέστσακ με τον Γιούγκο μία φορά. Περιμένουν το ντεμπούτο τους ο Ζίφκο Γκόυσιτς με τη Νόβι Μπέογκραντ, ο Έλβις Φάτοβιτς με τον Μπαρτσελονέτα, ο Αλεσάντρο Μπόβο με τον Μπρέσια και ο Βλάντιμιρ Βουγιατσίνοβιτς με τη Βουλιαγμένη, την πρωτοεμφανιζόμενη στο Final-8.

Οι ειδικοί λένε ότι οι Προ Ρέκο, Μπαρτσελονέτα και Ολυμπιακός έχουν τις καλύτερες πιθανότητες. Η Νόβι Μπέογκραντ, όμως, ως γηγενής, οικοδέσποινα, θα μπορούσε να φτάσει στον θρόνο. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες φτάσει στην κορυφή.

Η Προ Ρέκο υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε τα δύο σερί προηγούμενα τελευταία χρόνια. Έχει στο παλμαρέ της δέκα από αυτά, είναι η βασίλισσα. Εξαιρετική ομάδα με επικεφαλής τον Ντι Φούλβιο, τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης πέρυσι, με τους έμπειρους Ίβοβιτς, Φοντέλι, τον εξαιρετικό Αμερικανό στο κέντρο του Χάλοκ, τον δολοφόνο Γιούντζερ μπορεί να πανηγυρίσει ξανά.

Η Νόβι Μπέογκραντ ήταν δεύτερη, φιναλίστ, πέρυσι. Στην ομάδα δεν θα συμπεριληφθεί ο απομακρυνόμενος Μάντιτς. Οι Γιάκσιτς και Πιτζέτλοβιτς βρίσκονται σε όλο και καλύτερη φόρμα. Η μεγάλη δύναμη είναι το ελληνικό τοτέμ Άγγελος Βλαχόπουλος (ο εγκέφαλος της ομάδας) – ενώ ο Σκουμπάκης είναι εξαιρετικός στα μετόπισθεν. Αποτελεσματικότητα εξασφαλίζει ο Ισπανός Γρανάδος, ο οποίος πρόσφατα πέτυχε δέκα γκολ στον τελικό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Η Μπαρτσελονέτα έδειξε τα περισσότερα στη φάση των Ομίλων. Ο Φάτοβιτς έχει το τεταμένο χέρι του Περόνε στην πισίνα, η ομάδα είναι έμπειρη, με κίνητρο να φτάσει στην κορυφή. Ο τερματοφύλακας Αγκίρε Ρούμπιο είναι το νέο αστέρι της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Με τους Minariz, Fernadez, Teula, είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα σπουδαίων ατόμων που ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς καταφέρνει να συγκεντρώσει σε κορυφαία ομάδα. Φουντούλης, Δερβίσης, Παπαναστασίου είναι παγκόσμιας κλάσης. Οι ξένοι παίκτες είναι της υψηλότερης κατηγορίας, οι Vamoš, Filipović και οι Κροάτες Bijač και Bušlje είναι οι σωστές λύσεις στα σωστά σημεία.

Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ έχει, ήδη, κερδίσει τρία τρόπαια στη σεζόν, αλλά δεν είναι πλέον η καλύτερη στην Κροατία. Λόγω τραυματισμού στο χέρι, δεν θα αγωνιστεί ο Λόρεν Φάτοβιτς. Επικεφαλής της ομάδας, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει ο εξαιρετικός Έλληνας σέντερ Κώστας Κάκαρης, ο Μάρο Γιόκοβιτς. Προσοχή πρέπει να δοθεί στον νεαρό Τζουβέλα, ο οποίος εξελίσσεται σε κορυφαίο παίκτη.

Ο Ζολτ Βάργκα αποχαιρετά τον πάγκο της Φερεντσβάρος. Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να επαναληφθεί η επιτυχία του 2019. Η επιστροφή του τερματοφύλακα Βόγκελ, η εξαιρετική φόρμα των Γιάντσικ και Νταμόντε και του επίσης σπουδαίου Έλληνα Αργυρόπουλου είναι ενθαρρυντικά στοιχεία. Αλλά είναι λίγα για το κάτι παραπάνω.

Η Μπρέσια ήταν πρώτη στον όμιλο, δείχνοντας το πιο στάνταρ παιχνίδι. Είναι ένας σύλλογος χωρίς αστέρια, αλλά κάθε παίκτης κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι έμπειροι Πρεσούτι, Ρενζούτο, Ντι Σόμα ξέρουν να παίζουν. Μια ομάδα με εξαιρετική άμυνα είναι μεγάλο πρόβλημα για κάθε αντίπαλο.
Στο τέλος της Βουλιαγμένης. Ο Βλάντα Βουγιασίνοβιτς είχε επιτυχία με την Παρτιζάν. Δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή με την Προ Ρέκο. Έφυγε από το Novi Beograd την περασμένη σεζόν για να εγκατασταθεί στη Βουλιαγμένη. Από το πρώτο παιχνίδι με τη Ραντνίτσκι έδειξε ότι ξέρει τι θέλει. Τζωρτζάτος, Καπότσης, Νικολαΐδης είναι παίκτες που έχουν θέσεις σε πιο δυνατές ομάδες.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε ανοιχτή πισίνα. Φαίνεται εξαιρερική. Η Νόβι Μπέογκραντ είναι κορυφαία διοργανωτής και είναι σίγουρο πως εξασφαλίζει ότι το Final-8 θα είναι κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Μακάρι οι εκδηλώσεις του event να είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες όλων…».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο