fbpx

Μανώλης Σολανάκης στο ApexSports.gr: «Να ολοκληρώσουμε το όνειρο με την άρση της ευρωπαϊκής κούπας για τον Απόλλωνα» (pics, vid)

Μανώλης Σολανάκης στο ApexSports.gr: «Να ολοκληρώσουμε το όνειρο με την άρση της ευρωπαϊκής κούπας για τον Απόλλωνα» (pics, vid)

Ιστορικές, θριαμβευτικές στιγμές ζει ο προσφυγικός σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, με την ανδρική ομάδα πόλο να πανηγυρίζει την πρόκριση στον διπλό τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου Challenger Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει σε δύο αναμετρήσεις, εντός και εκτός έδρας την ισπανική Τεράσα που πήρε και δεύτερη νίκη επί της Ένκα. Οι διπλοί τελικοί έχουν οριστεί για το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και για τις 29 Απριλίου.

Στο κατάμεστο από 500 και πλέον φιλάθλους του «Σεράφειο» κολυμβητήριο και μέσα σε καυτή ατμόσφαιρα, ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την ισπανική Τενερίφη με 18-8, στον επαναληπτικό ημιτελικό, ανέτρεψε με χαρακτηριστική άνεση την ήττα του με 11-10 στον πρώτο αγώνα στα Κανάρια Νησιά και το όνομα του συλλόγου θα γραφτεί στην ιστορία στο ζευγάρι των διπλών τελικών της νεοσύστατης διοργάνωσης της LEN.

Ο αρχηγός του Απόλλωνα και εκ των πρωταγωνιστών της τεράστιας πρόκρισης στους τελικούς του Challenger Cup, ο διεθνής φουνταριστός Μανώλης Σολανάκης, μίλησε στο ApexSports.gr για την ιστορική νίκη. Αναλυτικά όσα μας είπε:

«Ήταν μια φανταστική βραδιά με έντονα συναισθήματα, κυρίως χαράς δικαίωσης, αλλά και ανταμοιβής κόπων μας. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι με απόλυτη σοβαρότητα, δεν αφήσαμε κανένα περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο. Διορθώσαμε πολλά πράγματα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Τενερίφη, κάναμε σωστά τη δουλειά και πετύχαμε το στόχο.

Φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών και κάναμε τη δουλειά και θεωρώ ότι αξίζαμε αυτό που πετύχαμε, σε μια σεζόν που συναντήσαμε πολλέςσδυσκολίες. Είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, πετύχαμε να βρεθούμε σε ευρωπαϊκό τελικό, μια ιστορική επιτυχία για μας, αλλά κυρίως για το σύλλογο.

Πρέπει να πω, όμως, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη πραγματοποίηση του ονείρου με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου για τον Απόλλωνα. Βρισκόμαστε ένα διπλό βήμα ακόμα από την πραγματοποίηση του ονείρου και νομίζω ότι με σεμνότητα, σοβαρότητα και σκληρή δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Και για αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο μας που ήταν πάλι απόψε φανταστικός και λειτούργησε ως παίκτης παραπάνω.

Η αντίπαλός μας στους τελικούς, η Τεράσα είναι μια καλή ισπανική ομάδα, αλλά δεν υπάρχουν φαβορί σε τελικό. Ελπίζω ότι θα προσεγγίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, όπως προσεγγίσαμε το αποψινό και να φέρουμε στην Ελλάδα και στο παλμαρέ του Απόλλωνα το πρώτο τρόπαιο της νεσύστατης αυτής διοργάνωσης της LEN».

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ, αλλά και βίντεο από τους πανηγυρισμούς:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο